جمعه 7 ارديبهشت 1403

شهرداری شاپورآباد

سامانه ملي شهر و روستا
آيين نامه اجرايي تنظيم امور اصناف و پيشه وران و نظارت بر مقررات صنفي خارج از محدوده حفاظتي شهرها موضوع ماده 56 قانون نظام صنفي
مصوب 28/4/1368 هيئت عالي نظارت
ماده 1-در اجراي مفاد ماده 56 قانون نظام صنفي بخشداري تا زمان تشكيل شوراي شهرستان يا بخش به منظور تنظيم امور اصناف و پيشه وران و نظارت بر اجراي مقررا ت نظام صنفي در خارج از محدوده شهرها اقدام خواهند كرد.
ماده 2- بخشداري مكلف است تعداد واحدهاي صنفي مورد نياز را كه صدور پروانه كسب براي آنان اجرا شود (در هر محلي از بخش قرارگرفته باشد) هيه و پس از بررسي جهت تصويب به كميسيون نظارت شهر مركز شهرستان ارسال نمايند.
ماده 3-متقاضيان پروانه كسب موظفند ظرف سه ماه از تاريخ ابلاغ اين آيين نامه تقاضاي صدور پروانه كسب خود را به انضمام مدارك لازم به بخشداري محل تسليم داشته و رسيد آن را دريافت نمايند.
ماده 4- شرايط و مدارك لازم جهت صدور تحصيل پروانه كسب :
1-تابعيت جمهوري اسلامي ايران و در مورد اتبا ع بيگانه داشتن پروانه كار از وزارت كار و امور اجتماعي
2-عدم وابستگي به گروههاي محارب با نظام جمهوري اسلامي ايران .
3-ارائه اجاره نامه يا احراز مالكيت طبق عرف محل.
4-داشتن حداقل سواد خواندن و نوشتن (به استثناي افرادي كه سن آنها بالاي 50 سال مي باشد.).
5-گواهي پايان خدمت نظام وظيفه يا معافيت دائم.
6-ارائه برگ سلامت و بهداشت شخصي و محل كسب از ادارات ذيربط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي براي صنوفي كه مواد خوراكي و بهداشتي تهيه و توزيع مي نمايد.
7-موافقت اداره اماكن عمومي طبق اييين نامه اماكن عمومي مصوب هيئت وزيران در نقاطي كه ادارات كميته انقلاب وجود دارد.
8-مدارك لازم دال بر دارا بودن صلاحيت فني براي مشاغل فني بر اساس تبصره 2 ماده 35 قانون نظام صنفي براي واحدهايي كه بعد از تصويب اين آيين نامه ايجاد مي شود.
9-عكس جديد به ابعاد سه در چهار به تعداد 4 قطعه.
10-فتوكپي شناسنامه 2 برگ .
ماده 5- متقاضيان پروانه كسب مي بايست قبل از ايجاد واحد صنفي تقاضاي دريافت پروانه كسب خود را به انضمام مدارك مذكور در ماده 4 به بخشداري محل تسليم داشته و رسيد آن را در يافت نمايند.
ماده 6- بخشداري مكلف است پس از تكميل پرونده تقاضاي رسيده را بررسي و در صورت واجد شرايط بودن نسبت به صدورپروانه كسب اقدام نمايد.
ماده 7- بخشداري موظف است در صورت واجد شرايط نبودن متقاضي حداكثر ظرف مدت دو ماه مراتب را با ذكر دليل كتبا به وي اعلام نمايد.
ماده 8- بخشداري مي تواند براي صنوفي كه ضرورت برقراري حدود صنفي آنها به تصويب هيئت عالي نظار ت رسيده است با توجه به عرف و جمعيت شرايط محل حدود صنفي تعيين نمايد واحد صنفي مربوطه موظف به رعايت آن خواهد بود.
ماده 9- بخشداري مي تواند با هماهنگي كميسيون نظارت مركز شهرستان سقف تعداد واحدهاي صنف در هر رسته راتعيين و اجرا نمايد.
ماده10 - در صورتي كه متقاضيان پروانه و يا افراد صنفي نسبت به تصميمات بخشداري در مورد عدم صدور پروانه و يا ابطال آن اعتراض داشته باشند و همچنين هر گونه اختلاف ناشي از اجرا قانون نظام صنفي بين بخشداري و متقاضي پيش آيد مراتب به كميسيون نظارت شهر مركز شهرستان اعلام
مي شود نظر كميسيون مذكور در اين مورد قطعي و لازم الاجرا است.
ماده 11- صدور پروانه كسب و تمديد آن با رعايت اصول و مقررات موضوعه مي بايست از لحاظ فرم و محتوا طبق الگوي مصوب هيئت عالي نظارت باشد.
ماده 12- بخشداري مي تواند با تصويب كميسيون نظارت شهر مركز شهرستان هرساله فقط براي نوبت مبلغي را از افراد صنفي دريافت و در حساب مخصوص خود هزينه نمايند.
ماده 13- در پايان هر سال صورت حساب درآمد و هزينه توسط بخشداري تهيه و براي تاييد به كميسيون نظارت شهر مركز شهرستان ارسال خواهد شد.
ماده 14- اولويت دريافت پروانه كسب در هر يك از رسته هاي صنفي با رعايت كليه شرايط و ضوابط مربوطه به شرح ذيل است:
1-متقاضياني كه حداقل داراي سابقه كار به مدت 5 سال در همان محل و رشته مربوطه مي باشند
2-اسراو جانبازان و يا يكي از بستگان درجه اول خانواده شهدا و مفقودين
3-بيكاران و مشمولين بيمه بيكاري با توجه به رسته هاي تخصصي آنها.
ماده 15-كليه وظايف پيش بيني شده در قانون نظام صنفي مربوط به اتحاديه ها مجمع امور صنفي در خارج ار محدوده قانوني شهرها به عهده بخشداري مي باشد.
ماده 16-دهداران و مامورين نيروي انتظامي و ساير مامورين مكلفند بر حسب اعلام و اجازه بخشداري در چهارچوب اخباران قانوني از ادامه كار و كسب افراد يا واحدهاي صنقي بدون پروانه و متخلفيني كه تخلف آنها بر اساس آيين نامه ها و مقررات نظام صنفي تشخيص داده شود جلوگيري نمايند.
ماده 18- اين آيين نامه در 18 ماده در جلسه مورخ 28/4/1368 به تصويب وزراي هيئت عالي نظارت رسيد.